بدهی مالیاتی

عواملی مثل عدم پرداخت مالیات از طرف اشخاص حقیقی و یا حقوقی باعث ایجاد بدهی مالیاتی می شود. یکی از دغدغه های جدی برای مدیران و مسئله ای بسیار مهم برای شرکت ها و کسب و کارها بدهی مالیاتی است. نکته مهمی که وجود دارد این است که ممکن است بر اثر بدهی مالیاتی از خروج فرد از کشور جلوگیری شود و همچنین بدهی مالیاتی انجام فعالیت های بانکی را با مشکل مواجه می کند. طبق قانون ها و ماده های تعریف شده در قانون مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، تمامی گروه های درآمدی مختلف که به وسیله فعالیتشان درآمد به دست می آورند موظف به پرداخت مالیات هستند.

عدم پرداخت مالیات یا تاخیر در پرداخت آن باعث می شود مودی مالیاتی مشمول جریمه سازمان مالیاتی کشور  می شود و در صورت عدم پرداخت اصل مالیات و جریمه مربوط به آن به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می شود و بدهی مالیاتی دارد. به طور کلی می توان بدهی مالیاتی را به سه بخش بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی، بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی و بدهی مالیاتی شرکت ها تقسیم کرد و در این جا آن ها را به طور مختصر توضیح می دهیم.

بیشتر بخوانید: مالیات بر دارایی

بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی

بدهی مالیاتی

در جامعه هر شخصی یک شخصیت حقیقی دارد که این شخصیت در قبال فعالیت هایی که انجام می دهد باید برخی تکالیف قانونی از جمله پرداخت مالیات را انجام دهد. بر اساس ماده 93 قانون مالیات های مستقیم، «درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور در سایر فصل های این قانون در ایران تحصیل کند پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل می باشد».

همچنین طبق ماده 95 قانون مالیات های مستقیم، افراد حقیقی دارای شغل از نظر قانونی موظف هستند که هر ساله گزارشی از  عملکرد خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. اشخاص حقیقی در صورت عدم پرداخت مالیات به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می شوند.

بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی اکثرا در قالب تجاری شناخته شده هستند که در این مورد می توان به سازمان ها و موسسات و شرکت ها اشاره کرد. در روش خود اظهاری، شخص حقوقی اقدام به تهیه گزارشی می کند که در آن میزان درآمد حقیقی را که به دست آورده اند را اعلام می کنند تا طبق آن میزان مالیات پرداختی معین شود. اگر اشخاص حقوقی مالیات خود را پرداخت نکنند، آن ها در لیست بدهکاران سازمان امور مالیاتی قرار می گیرند که این امر می تواند باعث توقیف اموال و یا حتی ممنوع الخروجی آن ها شود. در صورتی که بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی به صد میلیون تومان برسد از کشور ممنوع الخروج می شوند.

بدهی مالیاتی شرکت ها

بدهی مالیاتی

از دغدغه های مدیران شرکت ها بدهی مالیاتی است که می تواند عملکرد آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. طبق قانون مالیات های مستقیم، مسئول بدهی های مالیاتی شرکت آخرین مدیرانی هستند که در آن شرکت مشغول به کار بودند. پس در نتیجه پرداخت مالیات شرکت ها به عهده مدیران می باشد که در زمان فعالیتشان باید پرداخت کنند. اگر این بدهی در زمان مقرر انجام نشود و دوره مدیریت آن ها به اتمام برسد، باز هم آن ها مسئول بدهی مالیاتی زمان مدیریت خود هستند. همانطور که در بخشی از ماده 202 مالیات های مستقیم آمده « حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیات هایی که به موجب این قانون شخص حقوقی مکلف به کسر و ابطال آن می باشد و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است. مراجع ذیربط با اعلام وزارت یا سازمان مزبور به اجرای این ماده می باشند».

در مجموعه خدمات مالی حسابداری چرتکه پلاس، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف از قبیل شرکت های تجاری، کارگاه های صنعتی و تولیدی، شرکت های خدماتی، مؤسسات آموزشی و استارتاپ ها خدمات مالی ارائه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 09900300026 و 09900300025 تماس گرفته تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.