اموال گردانی در حسابداری چیست

اموال گردانی در حسابداری چیست در واقع یک فرایند سیستماتیک برای تهیه ، نگهداری، ارتقاء و دفع دارایی های سازمانی است که در واقع نتیجه آن پتانسیل تحویل دارایی را افزایش داده و کاهش هزینه ها را در بر دارد و در حقیقت انبار گردانی بخش کلیدی و اصلی استراتژی مدیریت کسب و کار موثر می باشد در این مقاله شما را با اموال گردانی مزایا و اموال گردانی در حسابداری آشنا می نماییم.

 

 

اموال گردانی چیست؟

در تعریف اموال گردانی در حسابداری چیست باید بگوییم که یک سیستم هوشمند یا سنتی برای جمع آوری و نگهداری دقیق سوابق اموال ثابت است که بستری یکپارچه  برای تحت کنترل در آوردن اموال و دارایی ها و به حداقل رساندن خسارت به تجهیزات را فراهم می کند که باعث رشد مالی و ثبات منابع می شود لازم به ذکر است که اموال گردانی در حسابداری اهمیت بسیاری دارد که به آن جمع داری اموال یا رد یابی اموال هم گفته می شود اموال گردانی سیستمی برای مدیریت بهره وری است تا شرکت فرایند تولید را دقیق برنامه ریزی کند لزوما باید بگویم که منظور از اموال دارایی های ثابت یا موقت اما گسترده یک مجموعه است به عبارتی همان تجهیزات یا ابزارهای کار که در شرکت انبار و محل کار مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

مزایای اموال گردانی چیست؟

اموال گردانی در حسابداری چیست

اموال گردانی در حسابداری چیست کسب و کارهایی که از این سیستم استفاده می کنند از مزایای نیز برخوردار می شوند این مزایا شامل :

  1. جمع‌آوری اطلاعات با جزئیات کامل در کمترین زمان
  2. افزایش دقت در اطلاعات جمع‌آوری شده
  3. امکان گزارش‌گیری با تمام جزئیات
  4. امکان شمارش اموال بدون اشتباه
  5. امکان ردیابی دقیق و بدون خطای هر یک از اموال
  6. اطلاع دقیق از مغایرت‌های اموال
  7. جلوگیری از اتلاف وقت برای جستجو و ردیابی اموال مفقودی
  8. بهینه‌سازی حفاظت از اموال و دارایی‌های ثابت شرکت
  9. کاهش هزینه نگهداری اموال
  10. ایجاد مسئولیت و الزام مسئولین به پاسخگویی در مورد دارایی‌ها
  11. امکان تخصیص در سطح دارایی برای بالاترین بازده

 

 

 

مطالعه آزاد: حسابداری آنلاین چیست؟

 

اموال گردانی به شکل مدرن چگونه است؟

اموال گردانی در حسابداری چیست

دستورالعمل اموال گردانی به شیوه مدرن با سیستم های هوشمند جمع داری انجام می شود در واقع اموال گردانی در هر دو شیوه قدیم و مدرن فرایندهایی را شامل می شود که عبارتند از:

  1. صورت برداری اموال که شامل: نام کالا، مشخصات، تعداد، محل قرارگیری،شرایط نگهداری،تاریخ خرید،میزان ارزش،مسئول مال،آخرین تعمیرات،وضعیت فعلی مثل سالم یا غیر قابل استفاده می باشد.
  2. تعیین کدینگ دارایی که شامل: اطلاعات موجود در اکسل می باشد و عبارتند از ردیف، کد قطعه،نام دارایی،کد طبقه،طبقه،کد محل،محل استقرار، وضعیت،کدینگ دارایی،شماره پلاک یا برچسب اموال و توضیحات می باشد.
  3. برچسب یا پلاک کوبی اموال که برای هریک از اموال با توجه به کد تعریف شده در سیستم شماره برچسب اموال تعریف می شود و هدف آن ردیابی و نگهداری اموال است.
  4. صورت برداری الکترونیکی که مقایرت گیری مشاهده سوابق و صورت برداری با اسکن بارکد اموال است.
  5. پالایش اطلاعات صورت برداری: که با توجه به کدهایی که در سیستم حسابداری تعریف می شود تمامی اطلاعات را تفکیک می کند.

 

 

 

ابزارهای اموال گردانی مدرن چیست؟

اموال گردانی در حسابداری چیست

با توجه به تکنولوژی مدرن این کار با ابزارهای هوشمند و خودکار انجام می شود که عبارتند از:

  1. موبایل کامپیوتر که امکان دسترسی همیشگی به اطلاعات و ویرایش آن‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهد.
  2. فناوری بارکد و چاپگر بارکد یا که به هر یک از اموال یک شناسه منحصربه‌فرد می‌دهد. هزینه کمی دارد و به‌سادگی قابل‌استفاده است.
  3. تگ یا برچسب RFID: قرائه وایرلس اموال ؛ مراحل کار به‌صورت خودکار انجام می‌شود.
  4. نرم افزار اموال گردانی یا مدیریت ردیابی که ویژگی‌های موردنیاز را مشخص می‌کند.

 

 

اموال گردانی با بارکد چگونه است؟

در اموال گردانی با بارکد، به هر یک از اقلام یک شماره منحصربه‌فرد تعلق می‌گیرد. بارکد دو سیستم یک‌بعدی و دوبعدی دارد. یکی از آن‌ها را با توجه به قابلیت‌های متفاوت هرکدام انتخاب می‌کنند. اطلاعات اموال، در این شماره یا بارکد ذخیره شده؛ به این شکل، آن قلم شناسنامه‌دار می‌شود.بعد از این مرحله، شماره آن قلم از اموال، به شکل بارکد با پرینتر صنعتی چاپ شده و روی دارایی می‌چسبانند. جنس بارکد از چسبندگی بالا و دوام طولانی‌مدت و امنیت اطلاعات برخوردار است. اطلاعات اقلام بارکد خورده، از طریق دستگاه اسکنر یا هندهلد PDA رمزگشایی می‌شود. اطلاعات با اسکن در نرم افزار اموال نمایش داده می‌شود و قابل‌ویرایش است. معمولاً زیر بارکد، کد اموال را هم می‌زنند تا در صورت مخدوش‌شدن بارکد، از طریق کد قابل ردیابی باشد.

 

اموال گردانی در حسابداری چیستکلام آخر

شرکت های بزرگ یک جمع دار اموال یا حسابدار اموال دارند که از طریق سیستم های هوشمند و خودکار کار اموال گردانی در حسابداری را انجام می دهند شما نیز می توانید با خرید نرم افزار سپیدار از شرکت حسابداری چرتکه پلاس و از طریق سیستم دارایی ثابت سپیدار کار اموال گردانی شرکت خود را  انجام دهید در ارتباط با امکانات این نرم افزار با مشاورین شرکت چرتکه پلاس تماس بگیرید.

09900300025

09900300026