انواع مالیات در ایران

انواع مالیات در ایران می تواند معنا و مفهوم زیادی داشته باشد در یک تعریف ساده هزینه ای است که افراد جامعه آن را پرداخت می کنند تا هزینه های عمومی را تعمین کنند یکی از تعریف های بارز انواع مالیات در کشور ما تعریفی است که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ارائه کرده است طبق این تعریف مالیات پرداختی است الزامی و بلاعوض که به اشخاص، دارایی ها و غیره تعلق می گیرد در این مقاله شما را با انواع مالیات آشنا می کنیم.

 

 

انواع مالیات در ایران کدامند؟

انواع مالیات در ایران

انواع مالیات در ایران به دو دسته کلی تقسیم می شود که هر کدام از این دو دسته زیر مجموعه خود را دارا می باشند و عبارتند از:

  • مالیات مستقیم که دو صورت مالیات بردر آمد و مالیات بر دارایی محاسبه می شود مالیات بر در آمد در واقع زمان دریافت هر نوع درآمدی مبلغی به عنوان مالیات از آن کسر می شود و مالیات بر دارایی مانند املاک مستقلات مالیات بر ارث حق تمبر می باشد.
  • مالیات غیر مستقیم که رایج ترین آن مالیات بر مصرف است که هنگام خرید کالا و محصولات آن را می پردازیم.

 

 

بیشتر از مالیات بدانید: مالیات حق تمبر چیست

 

 

انواع مالیات های مستقیم

انواع مالیات در ایرانهمانگونه که در بحث انواع مالیات در ایران اشاره کردیم مالیات مستقیم شامل مالیات بر دارایی و انواع مالیات بر درآمد تقسیم بندی می شود که در ذیل به شکل اجمال به آنها اشاره می کنیم.

  • مالیات بر دارایی: دارایی همه حقوقی است که یک شخص حقیقی و یا حقوقی نسبت به اشیاء اموال و املاک دارد و به او اجازه تصرف مالکانه در این موارد را می دهد و به دو دسته مالیات بر ارث و حق تمبر تقسیم می شود.
  • مالیات بر در آمد: که یکی از انواع مالیات های مستقیم بوده و به 7 دسته تقسیم می گردد که شامل موارد زیر هستند:
  1. مالیات بر درآمد املاک
  2. مالیات بر درآمد کشاورزی
  3. مالیات بر درآمد حقوق
  4. مالیات بر درآمد مشاغل
  5. مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
  6. مالیات بر درآمد اتفاقی
  7. مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف درآمدی

 

 

بیشتر بدانید: استانداردهای حسابداری چیست

 

 

انواع مالیات غیر مستقیم؟

مالیات غیر مستقیم نیز مالیات هایی هستند که به صورت غیر مستقیم دریافت می شوند و به 3 دسته اصلی تقسیم می شود

  • حقوق و عوارض گمرکی : که مهمترین مالیات غیر مستقیم بوده و مالیات بر صادرات و واردات نیز به آن گفته می شود و در بسیاری از موارد برای حمایت از صنایع داخلی می باشد و تابع سیستم های کلان اقتصادی است.
  • مالیات بر مصرف :  که این مالیات به هر کالایی صورت نمی گیرد و کسانی که این دست کالاها را بیشتر مصرف می کنند مالیات های بیشتری هم می پردازند و مسئولیت پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی به عهده تولید کنندگان و فروشندگان است.
  • مالیات بر  ارزش افزوده : که از تمامی کالاها و خدمات دریافت می شود و مصرف کنندگان نهایی باید این مالیات را به همراه قیمت کالا پرداخت کنند و نیز در مراحل مختلف به یک محصول یا خدمت اضافه می شود.

 

انواع مالیات در ایرانبرای محاسبه دقیق و درست مالیات می توانید از نرم افزار مالی سپیدار استفاده نمایید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاورین شرکت چرتکه پلاس در ارتباط باشید.

09900300025

09900300026