انواع حسابداری

حسابداری یک عنصر ضروری در هر سازمان محسوب می‌گردد. استفاده صحیح از حسابدرای در کسب و کار می‌تواند سرمایه گذاران جدیدی را به خود جذب کند، بودجه شما را توسعه دهد، مشتریانی جدید بیاورد و حقوق و مزایای کارمندان موجود را افزایش دهد اما انواع حسابداری وجود دارد که ممکن است برای همه مشاغل و صنایع مناسب نباشندف به همین منظور ما در این مقاله می خواهیم به موضوع انواع حسابداری بپردازیم امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان موثر باشد. حسابداری فرایند ثبت معاملات مالی مربوط به یک تجارت است. روند این کار شامل جمع بندی ، تجزیه و تحلیل و گزارش این معاملات به سازمان های نظارتی ، تنظیم کننده ها و سازمان های جمع آوری مالیات است. صورتهای مالی مورد استفاده در حسابداری ، خلاصه ای مختصر از معاملات مالی طی یک دوره حـسابداری است که خلاصه ای از عملکرد شرکت ، موقعیت مالی و جریان وجوه نقدی است. به طور دقیق تر فرایند ثبت منظم ، اندازه گیری و برقراری اطلاعات در مورد معاملات مالی است.

تاریخچه حسابداری هزاران سال قدمت دارد و توسعه اولیه حسابداری به تمدن های باستانی در بین النهرین باز می گردد که از طریق نوشتن، شمارش اعداد، پول و سیستم های حسابرسی اولیه رشد یافت. اما در ایران، سیر تکاملی حسابداری به دوره سلجوقیان باز می گردد که حساب جمع و خرج هر ولایت در دفاتری با نام آن ولایت ثبت و نگهداری می شد. این روش تا دوران قاجار تکمیل شد و اطلاعات در دفاتر پنج گانه ای با نام کتب خمسه حفظ می شد. در حقیقت حرفه حسابداری در بازار کار، تنوع زیادی دارد که هر یک اصطلاحات، سیستم و قوانین مربوط به خود را دارد. با وجودی که همه آن ‌ها زیر چتر حسابداری قرار می‌ گیرند اما هدف و کاربرد متفاوتی دارند.

چند مورد از انواع حسابداری

انواع حسابداری

حسابداری مالی: هدف اصلی حسابداری مالی ثبت، ردیابی و گزارش تراکنش ‌های مالی است که یک شخص حقوقی داشته است تا در صورت‌ های مالی ظاهر ‌شوند. همه این امور باید با رعایت استاندارد های حسابداری یا GAAP انجام شوند که توسط انجمن حسابداران رسمی تنظیم می‌ شوند تا یک روند یک نواخت گزارش دهی در همه کسب ‌و کارها رعایت شود. تفاوت عمده حسابداری کشورها در قوانین مالیاتی و حقوقی است.

حسابداری مدیریت: حسابداری مدیریتی عملی برای شناسایی، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل، تفسیر و اطلاع رسانی اطلاعات مالی به مدیران برای دستیابی به اهداف سازمان است. در واقع حسابداری مدیریت آینده‌ نگر است و راه‌ هایی را جستجو می‌ کند تا بازده کسب‌ و کار را افزایش دهد و درعین ‌حال مدیریت را با ابزارها و منابع لازم تامین کند تا قوانین و ساختارهای قوی‌ تری بسازد.

حسابداری عمومی: حسابداری عمومی در موسسات خدمات مالی انجام می ‌شود که خدمات حسابداری به انواع مشتری ارائه می ‌دهند که شامل کسب ‌و کارهای خدماتی، تولیدی، فروشگاهی، غیرانتفاعی، دولتی و اشخاص حقیقی است. حرفه حسابداری عمومی روی حسابرسی، مشاوره و تسلیم اظهارنامه مالیاتی، مشاوره و آنالیز صورت‌ های مالی تمرکز می ‌کند اما شرکت ‌های خدمات مالی می ‌توانند در مورد استراتژی کسب‌ و کار، تلفیق، خرید و سیستم داخلی حسابداری هم مشاوره دهند.

حسابداری حقوقی: حسابداری حقوقی ترکیب خاصی از حسابداری، حسابرسی و تکنیک‌ های بازرسی است که برای تحقیق و بازرسی فعالیت‌ های مالی اشخاص حقیقی و حقوقی استفاده می ‌شود و به ‌صورت متداول توسط بانک‌ ها، پلیس، وکلا و کسب‌ و کارها استفاده می ‌شود تا تراکنش‌ های مالی یک پرونده قانونی را بررسی و گزارش کنند.

حسابداری مالیاتی: همانطور که از نام آن پیداست حسابداری مالیاتی به حسابداری در امور مربوط به مالیات اطلاق می‌گردد. این نوع از حسابداری همواره توسط قوانین مالیاتی مقرر شده توسط قوانین مالیاتی یک حوزه قضایی اداره می‌شود. غالباً این قوانین با قوانینی که برای تهیه صورت‌های مالی به منظور استفاده عمومی (مثلا GAAP) تعیین شده است متفاوت است. و…

خدمات حسابداری مجموعه چرتکه پلاس

در مجموعه خدمات مالی حسابداری “چرتکه پلاس”، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف خدمات مالی و حسابداری ارائه نمایند. شما عزیزان می توانید با اطمینان کامل خدمات مالی و حسابداری خود را به تیم مجرب و ماهر چرتکه پلاس بسپارید. اگر شما نیاز به تیمی حرفه ای برای انجام امور مالی و حسابداری خود دارید همین حالا می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

شماره تماس: 09900300026 – 09900300025

اهمیت حسابداری