کد مالیاتی چیست دریافت کد مالیاتی برای آن دسته از صاحبان کسب و کار که قصد استفاده از درگاه الکتریکی و یا استفاده از کارتخوان را دارندضروری است افراد برای دریافت کد مالیاتی یا اینتا کد و نیز برای دریافت کد رهگیری مالیاتی در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنند تا از این طریق از فرار مالیاتی افراد پیشگیری شود دریافت اینتا کد یا کد مالیاتی برای افزایش دقت سرعت و سهولت انجام امور مرتبت می باشد زیرا افراد با داشتن کد مالیاتی فعالیت های منحصر به فرد خود را به طور صحیح برای سازمان های مالیاتی تعریف می نمایند در این مقاله شما را با کد مالیاتی آشنا می نماییم.
چرا باید کد مالیاتی بگیریم؟
در بررسی کد مالیاتی چیست ، پس از تصویب لزوم استفاده از اینتاکد، کلیه افراد در کشور بهواسطه شغلی که دارند، موظف به ثبتنام در این سامانه و دریافت کد مالیاتی هستند. فرقی نمیکند به چه صورت امرارمعاش میکنید، درهرصورت طبق قوانین مصوب، ملزم به پر کردن اظهارنامه مالیاتی هستید. فراموش نکنید که بدون داشتن اینتاکد، انجام هرگونه معاملات در سطح کشور به منزله جرم است و با فرد خاطی برخورد خواهد شد. تصمیم جدید سازمان مالیاتی در مورد اینتاکد این است که تغییر و اصلاح اینتاکد توسط مودی در سامانه ارسال اظهارنامه غیرفعال شده و تنها توسط حسابرسان ارشد مالیاتی قابل انجام است. برای دریافت کد مالیاتی باید وارد سامانه امور مالیاتی شده و پس از وارد کردن اطلاعات هویتی تشکیل پرونده الکترونیکی نموده و کد مالیاتی خود را دریافت نمایید.
انواع کد مالیاتی کدامند؟
در تعریف کد مالیاتی چیست لازم به ذکر است که افراد جامعه در مشاغل گوناگونی فعالیت می کنند به طور کلی سه نوع دسته بندی مشاغل وجود دارد که شامل دسته تولید دسته خدمات و دسته بازرگانی می باشد و با توجه به فعالیتی که در این دسته ها انجام می شود کد مالیاتی نیز تغییر می کند و هر فرد با توجه به این دسته های مشاغلی شامل دریافت کد مالیاتی و پرداخت مالیات می باشند.
ویژگی انواع مختلف اینتا کد چیست؟
کدهای مالیاتی ویژگی های مختلفی دارند داشتن کد مالیاتی یا اینتا کد تاثیر به سزایی در انجام معملات دارد در کنار سریعتر و راحت تر کردن امور به حمایت افراد تحت شرایط خاصی می پردازد سه ویژگی هم کد مالیاتی عبارتند از:
- فقط فعالیتهای انجامشده از طریق اینتاکد به رسمیت شناخته میشوند. انجام معاملات بدون داشتن کد مالیاتی جرم است.
- معاملات جدید هر فرد توسط کارمندان سازمانهای مالیاتی به فعالیتهای سابق او اضافه میشود.
- بازرگانان و اشخاصی که شغل آنها در دسته بازرگانی جای میگیرد، در صورت انجام تولیدات داخلی از سیستمهای حمایتی کشور نیز بهرهمند خواهند شد.
مطالعه آزاد: تنخواه گردان حسابداری چیست؟
درصد فعالیات در کد مالیاتی چگونه است؟
هنگامی که سایت جامع مالیاتی مراجعه میکنید، بهجز اطلاعات هویتی و شخصی شما، درباره نوع فعالیت و دسته مربوطه با شغلتان سوالاتی پرسیده میشود. سپس از شما میخواهند که درصد فعالیت کد مالیاتیتان را تعیین کنید. در این مرحله شما موظفید فعالیتهای شغلی خود را به همراه درصد دقیقشان وارد کنید. فراموش نکنید که مجموع درصد فعالیت شما در آخر باید به عدد 100 برسد.
اگر کد مالیاتی شغل ما در لیست اینتا کد نبود چه کنیم؟
گر هنگام ثبت درخواست برای کد مالیاتی موفق به ثبت شغل خود نشدید، جای هیچگونه نگرانی نیست. در قدم اول به دفتر فنی سازمان مالیاتی نامهای ارسال کنید و مشکلتان را توضیح دهید. حالا کافی است در قسمت فهرست مشاغل سازمان مالیاتی روی گزینه سایر کلیک کنید. سپس نامهای را که برای دفتر فنی سازمان مالیاتی ارسال کردهاید، در قسمت «کپی مجوز فعالیت اقتصادی» پیوست کنید. پس از گذشت چند روز، سه راهکار پیش رویتان قرار خواهد گرفت: معرفی زیرشاخه شغلی مرتبط با کارتان، اضافه کردن شاخه شغلی شما و انتخاب زیرشاخه سایر یا مشاغل متفرقه برای حرفه شما.
کلام آخر
اگر قادر به تشخیص و انتخاب دسته بندی شغلی خود برای دریافت کد مالیاتی نیستید متخصصان با تجربه در بخش پشتیبانی شرکت چرتکه پلاس آماده پاسخگویی به سوالات و راهنمایی شما هستند و همچنین می توانید در مورد خرید نرم افزار سپیدار از تیم پشتیبانی شرکت چرتکه پلاس سوالات خود بپرسید
کافیست با شماره تلفن 09900300025 ،09900300026 تماس بگیرد.
ثبت ديدگاه