حسابداری تولیدی چیستشاید برای شما این سوال پیش بیاید که حسابداری تولیدی چیست و حسابداری شرکت های تولیدی چه تفاوتی با حسابداری سایر شرکت ها دارد همانطور که گفتیم حسابداری عبارت است از یک سیستم اطلاعاتی که از طریق شناسایی ثبت طبقه بندی و گزارش گری رویدادهای مالی اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری قرار می دهد. یکی از مهمترین دارایی های شرکت های تولیدی موجودی مواد و کالا است به همان اندازه که تعادل در موجودی نقدی مهم است تعادل در میزان موجودی مواد و کالا نیز اهمیت دارد. موجودی بیشتر از نیاز در حسابداری شرکت های تولیدی باعث راکد ماندتن سرمایه شده و ضرر و زیان را به دنبال دارد حسابداری تولیدی به بررسی چنین مسائلی در شرکت های تولیدی می پردازد در این مقاله در زمینه حسابداری تولیدی مفاهیمی را ارائه می دهیم.

 

حسابداری تولیدی چیست؟

در پاسخ به سوال حسابداری تولیدی چیست اولین نکته آن است که به تعریف شرکت تولیدی بپردازیم تا مفهوم حسابداری تولیدی روشن و واضح باشد شرکت‌هایی را که مواد اولیه و کالاهایی را خریداری و آنها را تغییر شکل می‌دهند و یا به کالای دیگری تبدیل می‌کنند و به فروش می‌رسانند، شرکت‌های تولیدی می‌گویند. شرکت‌های تولیدی با استفاده از عوامل تولید به ساخت کالا می‌پردازند. در حسابداری تولیدی برای محاسبه سود و زیان شرکت تولیدی باید ابتدا هزینه تولید محاسبه شود هزینه تولید جزء مهمترین بهای تمام شده کالایی است که به فروش رفته از این رو در حسابداری تولیدی محاسبه سود و زیان کالاها باید به شکلی دقیق و منظم انجام گیرد تا از ضرر و زیان جلوگیری شود.

 

دارایی ها چه نقشی در حسابداری تولیدی دارند؟

حسابداری تولیدی چیست

مبحث اصلی در مورد اینکه حسابداری تولیدی چیست دارایی های شرکت تولیدی می باشد دارایی ها در حسابداری تولیدی به این معنی است که هر آن چیزی که یک شرکت تولیدی دارد و به شکل حقوق مالی در اختیار مدیر شرکت است دارایی های شرکت تولیدی گفته می شود و قابل ذکر است که یکی از مهمترین این دارایی ها همان موجودی مواد و کالا می باشد بنابراین در حسابداری تولیدی یک حسابدار ماهر باید با مدیریت وجه نقد در جهت نگهداری و استفاده مناسب از امکانات نقدینگی به برنامه ریزی در مورد وجه نقد تهیه و ارائه گزارش ها بپردازد تا از راکد ماندن وجهه نقد جلوگیری نماید. دارایی ها انواع گوناگونی دارند از جمله:

  • وجوه نقد: شامل پول نقد در صندوق، وجه نقد در بانک
  • مطالبات بدهکاران: شامل بدهکاران به شرکت، اسناد دریافتنی
  • موجودی‌های جنسی و کالا و مواد اولیه و ملزومات
  • اموال و اثاثیه و ساختمان

 

بیشتر بدانید: حسابرسی داخلی چیست

انواع هزینه ها در شرکت های تولیدی کدامند؟

حسابداری تولیدی چیست

در شرکت های تولیدی و نیز در بحث حسابداری تولیدی چیست هزینه ها نقش مهمی را دارند هزینه به مخارجی گفته می شود که منافع آتی ندارد ولی برای ادامه فعالیت شرکت لازم است انجام شود هزینه ها در شرکت های تولیدی دارای طبقه بندی های مختلفی هستند که هر کدام در هنگام حسابرسی مالی به شکل منظم و دقیق مورد کنترل قرار گیرند انواع طبقه بندی های هزینه ها شامل موارد زیر می باشد که به آنها می پردازیم.

  • طبقه بندی زمانی: هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای.
  • طبقه‌بندی طبیعی: هزینه‌های ساخت (تولیدی) و تجاری (غیر تولیدی).
  • طبقه‌بندی در ارتباط با محصول: هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم.
  • طبقه‌بندی در ارتباط با حجم تولید: هزینه‌های ثابت، متغیر و نیمه متغیر.

در آمد شرکت های تولیدی کدامند؟

درآمدها در یک شرکت تولیدی مانند هزینه ها دارای طبقه بندی می باشند و در بحث حسابداری تولیدی تامین و محاسبه سود و زیان شرکت بر طبق طبقه بندی درآمدها انجام می شود و لازم به ذکر است که در آمدها در شرکت های تولیدی رابطه مستقیمی با فروش کالاهای تولیدی دارند در حسابداری تولیدی درآمدها به 2 قسمت اصلی تقسیم می شوند.

  1. درآمدهای عملیاتی (اصلی) در آمد حاصل از فروش کالای تولیدی شرکت جزو درآمد عملیاتی و اصلی شرکت است و هدف شرکت نیز کسب همین درآمدهای اصلی می باشد.
  2. درآمدهای غیر عملیاتی (فرعی) درآمدهای حاصل از فروش ضایعات و درآمدهایی چون سودهای بانکی و جوایز در یک شرکت تولیدی جزو درآمدهای غیر عملیاتی می باشند.

 

 

کلام آخر

در این مقاله سعی نمودیم شما را با حسابداری تولیدی انواع هزینه ها در شرکت های تولیدی و نیز در آمدها که به شکل سود و زیان محاسبه می شود آشنا نماییم از این رو انتخاب یک حسابدار ماهر از یک شرکت معتبر حسابداری بسیار اهمیت دارد شرکت چرتکه پلاس با داشتن 15 سال سابقه کار در امر حسابداری تولیدی و انجام سایر خدمات حسابداری و حسابرسی به عنوان یکی از شرکت های معتبر به شمار می آید لذا شما برای انجام امور حسابداری تولیدی و سایر خدمات حسابداری و نیز خرید کاربردی ترین نرم افزار حسابداری ( سپیدار ) می توانید با مشاورین شرکت چرتکه پلاس تماس بگیرید.

09900300025

09900300026