دادرسی مالیاتی چیست؟دادرسی مالیاتی چیست یکی از سوال هایی است که پرداختن به آن بسیار مهم است زیرا این روزها راه اندازی و مدیریت کسب و کار دشواری های بیشتری دارد امروزه عصر تخصص است و برای هر مشکل و کاری می توان از خدمات متخصصین آن حوزه بهره گرفت اظهار نامه مالیاتی نیز از مهمترین دغدغه های صاحبان کسب و کارهای امروزی می باشد طبق قانون همه شخصیت های حقیقی و حقوقی در ایران مشغول به کار هستند و نیز اشخاص حقیقی و حقوقی که در خارج از کشور اقامت دارند و از داخل کشور درآمد کسب می کنند باید نسبت به ارسال اظهارنامه اکترونیکی مالیاتی اقدام کنند چرا که در قانون تنبیه و جریمه برای کسانی که از ارسال اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات صرف نظر کنند در نظر گرفته شده است در این شرایط شاغلان مشاغل سعی می کنند از خدمات مشاوره مالیاتی کمک بگیرند در این مقاله شما را با این خدمات آشنا می نماییم.

 

 

دادرسی مالیاتی چیست؟

در بحث مفهوم دادرسی مالیاتی چیست باید بگوییم که خدمات مشاوره مالیاتی به طور کلی به دو دسته پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی تقسیم می شوند که عبارتند از:

پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی هر دو از خدماتی هستند که توسط مشاورین مالیاتی ارائه می شوند. پشتیبانی مالیاتی مجموعه ای از خدمات مشاوره در زمینه امور مالیات است که به شرکت ها و موسسات ارائه می شود تا از قوانین مالیاتی و صدماتی که ناآگاهی از آنان می تواند به کسب و کار وارد کند در امان باشند. در زمینه پشتیبانی مالیاتی، مشاوران مالی کمک می کنند که کسب و کارها کمترین میزان از هزینه های مالیاتی را پرداخت کنند. البته کاهش هزینه های مالیاتی در چهارچوب قانون انجام می گیرد.

اما بحث دادرسی مالیاتی به بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی ارتباط دارد. در سال های اخیر که سیستم خود اظهاری برای پرداخت مالیات مودیان مالیاتی به کار گرفته شده، صاحبین کسب و کار خودشان باید براساس محاسبات انجام شده، میزان مالیات پرداختی خود را اظهار کنند. در بسیاری از موارد مالیات مشخص شده توسط کارشناسان امور مالیاتی رد می شود و مبلغ مالیات دیگری به جای آن تعیین می شود.

ممکن است مبلغ مالیات جایگزین بسیار زیاد باشد و هزینه های زیادی به صاحبین کسب و کار وارد نماید. در این شرایط صاحبین کسب و باید از اظهارنامه ای که ارسال کرده اند دفاع کنند تا مجبور به پرداخت هزینه های اضافی نباشند. بعد از اینکه برگ تشخیص مالیات به مودی ابلاغ شد، با اعتراض به آن فرآیند دادرسی مالیاتی شروع می شود.

مهلت اعتراض نیز تا 30 روز پس از ابلاغ به مودی مالیاتی است.

 

مطالعه مفید: نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر

 

 

دادرسی مالیاتی توسط چه کسی انجام می شود؟

دادرسی مالیاتی چیست؟دادرسی مالیاتی فرآیندی است که امکان رسیدگی به آن توسط خود شخص حقیقی/حقوقی یا از طریق مشاوران (وکلای) مالیاتی امکان پذیر است. در پشتیبانی مالیاتی مشاوران مالیاتی تنها به ارائه مشاوره در این زمینه می پردازند، اما در زمینه دادرسی مالیاتی مشاوران باید با تسلط بر امور مالی و مسائل حقوقی سعی کنند که میزان مالیات مشخص شده را تا حد امکان کاهش دهند.

مشاور مالیاتی که فرآیند دادرسی مالیاتی را پیگیری می کند باید در زمینه پیگیری پرونده های مالیاتی تجربه زیادی داشته باشد تا بتواند به خوبی از پس این امر برآید. همچنین لازم است این افراد بر قوانین و بخش نامه های جدید آگاه باشند و از آیین نامه مالیاتی و استانداردهای سازمان حسابرسی آگاهی کافی داشته باشند.

 

 

مراحل دادرسی مالیاتی چگونه است؟

دادرسی مالیاتی چیست؟چرخه دادرسی مالیاتی روندی است که برای قانونمند کردن دادرسی مالیاتی تعیین شده. پرونده مودی از مراحل مختلف این روند می گذرد. در این روند ممکن است مشکل پرونده مودی حل شود یا ممکن است تا پایان این مراحل ارجاع شود.

این چرخه شامل مراحل زیر می شود:

  • رئیس اداره امور مالیاتی مربوطه
  • هیات حل اختلاف مالیاتی
  • شورای عالی مالیاتی
  • هیات سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
  • دیوان عدالت اداری

 

مراجع حل اختلافات مالیاتی کدامند؟

قانون مالیات های مستقیم مراجعی را برای رسیدگی به شکایات مودیان و حل اختلافات مالیاتی پیش بینی کرده است که عبارتند از:

  • اداره امور مالیاتی
  • هیئت حل اختلاف مالیاتی
  • شورای عالی مالیاتی
  • دیوان عدالت اداری

 

چطور باید به برگه تشخیص مالیات اعتراض کنیم؟

دادرسی مالیاتی چیست؟

مودی در صورتی که اعتراضی به برگ تشخیص مالیات داشته باشد می تواند وکیلی برای انجام چرخه دادرسی مالیاتی انتخاب کند. مودی یا وکیل تام الاختیار از جانب مودی باید فرم های ویژه اعتراض را تکمیل کرده و دفاتر و اسناد را نیز به صورت کتبی ارائه کنند و برای بررسی مجدد و بازنگری درخواست دهند.

این فرم که توسط مودی یا نماینده رسمی او تدوین می شود باید به سازمان امور مالیاتی ارائه و در قبال آن رسید دریافت شود.

 

 

در صورتی که درگیر مسائل مالیاتی در کسب و کار خود هستید حتما از خدمات مشاوره مالیاتی در شرکت چرتکه پلاس بهره ببرید زیرا استفاده از خدمات متخصصین بهترین و هوشمندانه ترین راه حل ممکن محسوب می شود. با مشاورین شرکت چرتکه پلاس تماس بگیرید.

09900300025

09900300026