حسابرسی چیست؟

در پاسخ به این سوال که حسابرسی چیست؟ میتوان گفت که حسابرسی از مهمترین مشاغلی است که تامین کننده سلامت اقتصادی یک کشور می باشد، حسابرسی ستون اقتصادی یک کشور است که بدون آن سیستم مالی توان ایستادگی ندارد. از جهت رشته دانشگاهی حسابرسی معمولا به عنوان شاخه ای از حسابداری قلمداد می شود در واقع در شاخه حسابرسی فرد مهارت های مورد نیاز یک حسابرس را به شکل تخصصی یاد میگیرد. به طور خلاصه می توان گفت حسابرسی فرایندی است که اطلاعات و گزارش های مالی یک شرکت را تایید و یا رد می نمایید. در این مقاله سعی داریم شما را با مفهموم حسابرسی انواع آن تفاوت و ارتباط آن با حسابداری، ویژگی های حسابرسی آشنا نماییم.

 

مفهوم حسابرسی چیست؟

 

حسابرسی چیست؟

حسابرسی فرایندی است که در آن اسناد، و معاملات مالی یک مجموعه موردبررسی قرار می‌گیرد و در پایان این بررسی درشکل یک گزارش به کسانی که درخواست حسابرسی داده‌اند ارائه می‌شود. بر همین اساس در حسابرسی اسناد مالی ثبت‌شده در حسابداری یک شرکت، مورد بررسی قرار می‌گیرد تا هرگونه خطا در آن پیدا شده و از بروز مشکل در سیستم مالی جلوگیری ‌شود.

 

پیشنهاد مطالعه مفید: اظهار نامه مالیاتی چیست

 

انواع حسابرسی کدامند؟

انواع حسابرسی شامل موارد زیر می باشد.

حسابرسی قانونی

حسابرسی قانونی زمانی کاربرد دارد که قصد ارائه یک نظر کارشناسی بی‌طرفانه از صورت‌های مالی در میان است. همچنین حسابرسی قانونی  برای اثبات قانونی فساد مالی در یک مجموعه نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

حسابرسی داخلی

حسابرسی داخلی معمولاً در سازمان‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرد.مدیران شرکت ها برای آنکه به شکل پایدار بخش مالی خود را ارزیابی کنند یک بخش کوچک از وضعیت مالی شرکت ایجاد کرده و افرادی را برای حسابرسی پایدار به کار می گیرند.

حسابرسی صورت‌های مالی

کاملترین نوع حسابرسی حسابرسی مالی می باشد که در آن صورت‌های مالی از تمامی جنبه‌های آن ازجمله هماهنگ با استانداردهای حسابداری موردبررسی قرار می‌گیرند.در حسابرسی مالی گزارش های ارائه شده باید بر طبق اصول و شواهد و مدارک مستند باشد.

حسابرسی رعایتی

در حسابرسی رعایتی میزان رعایت اصول و ضوابط و راهبردهای شرکت در حیطه مالی توسط حسابرسی موردبررسی و مطابقت قرار می‌گیرد.

حسابرسی عملیاتی

در حسابرسی عملیاتی حسابرس پیشنهادهای اصلاحی خود را نیز در کنار ارائه گزارش به مدیریت انتقال می‌دهد. همچنین در این نوع حسابرسی بررسی مقرون به صرفه بودن اقتصادی در امور مالی شرکت مورد بررسی قرار می گیرد.

 

با توجه به تعریف حسابرسی و نیز انواع آن شما می توانید به راحتی برای حسابرسی امور مالی شرکت و سازمان خود اقدام به انتخاب یک شرکت معتبر برای انجام فعالیت های حسابرسی خود نمایید. شرکت چرتکه پلاس با داشتن 15 سال سابقه کار در انجام امور حسابداری و حسابرسی و با داشتن مشاوران متخصص در این زمینه به شما کمک می نماید برای آگاهی بیشتر می توانید با مشاورین ما در این شرکت تماس بگیرید.

09900300025

09900300026

 

تعریف حسابرس و انواع آن

حسابرسی چیست؟

حسابرس کسی است به شکل تخصصی در شاخه حسابرسی دانش و تجربه لازم را کسب می کند برای این کار باید تحصیلات خود را در رشته حسابداری ادامه داده و مسلط به اصول حسابداری و استاندارد های حسابرسی باشد. حسابرس از نظر نوع و نحوه فعالیت به 3 دسته تقسیم می شود.

  • حسابرس مستقل: حسابرسان مستقل افراد و شرکت هایی هستند که به شکل حرفه ای به ارائه خدمات حسابرسی می پردازند، ممکن است با توجه به نیازهای مدیریت گزارش های مختلفی به شرکت ارائه دهند که شامل پیشنهاد های اصلاحی نیز می باشد.

 

  • حسابرس دولتی: حسابرس دولتی با توجه به استانداردهای حسابداری دولتی سعی می کند ابعاد مختلف مالی یک سازمان دولتی را مورد بررسی قرار دهد.

 

  • حسابرس داخلی: حسابرس داخلی از سوی مدیر عامل شرکت به بررسی پایدار فعالیت های مالی می پردازد و در بخش های زمانی مشخص گزارشات لازم را ارائه می دهد.

تفاوت حسابرسی با حسابداری چیست؟

حسابرسی با حسابداری از نظر ماهیت کاری متفاوت است حسابداری شغلی عملیاتی با توجه به سبک گزارش است در حالی که حسابرسی نظارتی و کنترلی می باشد. تفاوت دیگر حسابرسی و حسابداری در شیوه فعالیت آنها است در حسابداری یه شکل مستمر اقدام به حسابداری شرکت می نمایند اما در حسابرسی افراد در مواقع خاص و در صورت لازم بودن وارد عمل می شوند.

 

ارتباط بین حسابرسی و حسابداری چیست؟

حسابرسی و حسابداری هر دو از یک علم مشترک استفاده می کنند هم حسابرسی و هم حسابداری مبتنی بر محاسباتی هستند که باید با توجه به استانداردهای مشخص انجام شود در واقع حسابرسی به عنوان شاخه ای از حسابداری قلمداد می شود.

 

ویژگی های موسسه حسابرسی کدامند؟

برای یافتن یک شرکت و موسسه حسابرسی خوب نکته مهم بررسی رزومه و کارنامه آن شرکت است. ازآنجایی‌که در انتخاب حسابرس بیش از هر چیز دیگری اعتماد اهمیت دارد، رزومه شرکت حسابداری می‌تواند تا حدود زیادی در این زمینه به شما کمک نماید. از سوی دیگر تجربه، تحصیلات و تخصص نیز از عوامل دیگری هستند که حتماً باید در نظر بگیرید.

 

اصول حسابرسی کدامند؟

حسابرسی چیست؟

اصول حسابرسی بر اساس موارد مختلفی ایجاد می شود امروزه جهت حسابرسی شرکت های دولتی دیوان محاسبات کشور وارد عمل می شود و گزارش های به دست آمده به یک مرجع مشخص شده ارائه می شود و حسابرس با توجه به اصول مشخصی گزارش های مالی را ارائه می دهد. برخی از این اصول عبارتند از:

  • بیان حدود رسیدگی که برای تعیین مسئولیت حسابرسان است
  • تعیین درست بودن ارائه صورت های مالی
  • برسی و ارزیابی سیستم کنترل های داخلی شرکت توسط حسابرس
  • حسابرسی مستقل صورت های مالی
  • استانداردهای اجرای عملیات برای کسب شناخت از ساختار کنترل داخلی
  • مسئولیت تهیه صورت های مالی برای اعتبار دهی به آنها
  • اعمال مراقبت های حرفه ای برای پیشگیری از هرگونه مشکل حسابرسی

 

کلام آخر:

علم حسابرسی بر پایه استاندارهای دقیقی استوار است و اظهار نظرهای حسابرسان در تصمیم گیری های مدیران شرکت نقش بسزایی دارد از این رو هرچقدر اهداف و ابعاد سازمان بزرگتر باشد نیاز به حسابرسی برای حفظ سلامت مالی نیز بیشتر است از این رو نقش حسابرسی در اقتصاد یک کشور به معنای اعتبار بخشی به صورت های مالی و اطمینان دادن به نهاد مورد نظر برای استفاده از آن اسناد می باشد.