🔘 اختلاف فاحش میان تعرفهها و عرف بازار، انگیزه لازم را برای عدم ابراز حقالوکاله واقعی در «قراردادهای خصوصی وکالت» ایجاد مینماید، چنانچه اکثر وکلاء علی رغم دریافت مبالغی هنگفت، در وکالتنامه تنظیمی از لفظ «مطابق با تعرفه» استفاده کرده و همچنین در سامانه ثنا نیز مبلغی اندک را گزارش میکنند.
🔘 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار خدمات حقوقی یکی از بازارهای بزرگ و زیرساختی در سطح کشور است که آمارها حکایت از وضعیت نامطلوب پرداخت مالیات توسط بازیگران اصلی این بازار یعنی وکلاء دارد. مطابق با گزارش سازمان امور مالیاتی کشور طی سالهای 88 الی 93 ، مالیات ابرازشده از سمت 85 درصد وکلا صفر بوده است و تنها 1.2 درصد وکلاء مالیاتی بیش از 5 میلیون تومان ابراز کردهاند.
🔘 در چنین شرایطی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بندی را به تبصره 6 لایحه بودجه 1399 الحاق کرد که مطابق با این بند، به منظور شروع کار وکالت، وکلاء موظف هستند تا در سامانه ثنا، قراردادی الکترونیکی را با موکل تنظیم نمایند. این قرارداد و مبلغ قید شده در آن مبنای محاسبه تمبر مالیاتی و سایر اقدامات قرار داده خواهد شد. در صورت بروز اختلاف بین وکیل و موکل نیز این قرارداد به رسمیت شناخته میشود و هر قراردادی خارج از آن فاقد اعتبار خواهد بود. به نظر میرسد سامانه مذکور گامی بزرگ در راستای شفافیت و نظارت بر قراردادهای منعقد شده مابین وکیل و موکل باشد.
ثبت ديدگاه