بسیاری از افراد اطلاعات کمی از نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی دارند و در اکثر مواقع در این مورد به مشکل برخورد می کنند. تیم چرتکه پلاس با 15 سال سابقه فعالیت در این زمینه آماده ارائه خدمات به شما می باشد و در این زمینه می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید. در این مطلب قصد داریم تا اطلاعاتی در مورد نحوه پر کدرن اظهارنامه مالیاتی داشته باشیم و تا پایان همراه ما باشید. تکمیل اظهارنامه مالیاتی یکی از تکالیفی است که به صورت سالانه هر شخص حقیقی و حقوقی که مشمول مالیات می شوند باید آن را انجام دهند.
اظهارنامه مالیاتی یک نوع گزارش می باشد که در آن اطلاعات مربوط به درآمدها، سرمایه، دارایی ها، هزینه ها، معافیت ها، بدهی ها، بخشودگی مالیاتی، درآمد مشمول مالیات و … قرار دارد. هر شخص حقیقی و حقوقی باید طبق عادت هر ساله با مستندات و مدارکی که دارد این اظهارنامه را تکمیل و به اداره سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نماید. سازمان امور مالیاتی کشور خر ساله لیست افراد و مشاغلی که مشمول مالیات می شوند را اعلام می کند و برای همین تمامی افراد شامل این طرح نمی شوند و افراد و شرکت ها بر اساس شغل، نوع فعالیت، میزان درآمد و … دسته بندی می شوند. اظهارنامه تمامی مودیان مالیاتی به صورت یکسان نمی باشد و برای هر شخص حقوقی یا حقیقی متفاوت می باشد.
نکات مهم در مورد اظهارنامه مالیاتی
لازم است چندین نکته در مورد اظهارنامه های مالیاتی را برای شما بازگو کنیم و همچنین توجه داشته باشید که عمل نکردن به مسائل مالیاتی و بی توجهی به آن عواقب سنگینی در برخواهد داشت.
- تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی را جدی بگیرید و هر سال در زمان مناسب آن را انجام دهید. عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی موجب جریمه برای اشخاص حقیقی و حقوقی می شود و طبق قانون 40 درصد از مالیات مشمول را جریمه خواهید شد که غیرقابل بخشش می باشد و همچنین از معافیت مالیاتی هم نمی توانید استفاده کنید.
- مالیات بر اساس درآمد مودی صورت می گرد و اگر میزان مالیات را غیر عادلانه می دانید، می توانید اعتراض کنید.
- شرکت های مشمول بند ب ماده 95 قانون مالیات ها، مکلف به داشتن دفتر درآمد و هزینه می باشند. اگر دارای این دفتر باشند دارایی مکلف است که مالیات را از روی دفتر درآمد حساب کند و در غیر این صورت مالیات به صورت علی الراس محاسبه می شود.
- علی الراس به منظور حوزه مالیاتی بر اساس قرائن و شواهدی که در قانون مشخص است می باشد و درآمد ما را مشخص می کند.
تکمیل اظهارنامه مالیاتی
در حال حاضر تکمیل اظهارنامه مالیاتی به صورت اینترنتی صورت می گیرد و در گذشته به صورت دفترچه ای این کار انجام می شد. برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی باید حتما تمامی موارد خواسته شده را طبق مستندات و مدارک موجود انجام دهید و اگر اظهارنامه با اسناد و مدارک شما مغایرت نداشته باشد، مورد قبول نخواهد بود و مورد بررسی قرار می گیرد. نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی بسیار مهم می باشد و حتما از یک تیم حسابداری در این زمینه کمک بگیرید. در زمان پر کردن اظهارنامه مالیاتی شما با موارد زیر رو به رو خواهید شد:
- جدول اول مربوط به مشخصات و اطلاعات هویتی می باشد.
- در محل مهر و امضا اظهارنامه باید نام دارندگان امضای مجاز شرکت مانند حسابدار شرکت، مدیرعامل و … نوشته شود.
- جدول سوم فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم انفرادی می باشد و مربوط به وضعیت فعالیت در سال عملکرد، محل کسب، اتحادیه، صنف و … می باشد.
- در جدول چهارم باید اطلاعات مجوزهای فعالیت های اقتصادی را وارد نمایید.
- جدول پنجم، اطلاعات مالک یا مالکین.
- جدول ششم مربوط به درآمدها و هزینه های معاف اشخاص حقیقی گروه سوم می باشد و در صورتی که عملکرد سالیانه خود هزینه هایی داشته اید می توانید با وارد کردن آن از معافیت های لازم برخوردار شوید.
- جدول هفتم مربوط به دآمدهای مشمول و معافیت های مالیاتی است.
- جدول هشتم، کمک های پرداختی.
- جدول نهم، معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی می باشد که شامل کسر از مالیات می شود.
- در جدول دهم می بایست تا اطلاعات اوال و دارایی های مربوط به فعالیت های شغلی وارد شود.
- جدول یازدهم، خلاصه درآمد، هزینه و محاسبه سود (زیان) ویژه.
- جدول دوازدهم محاسبات مالیات می باشد که مربوط به محاسبه میزات مالیات مودی است.
- در جدول سیزدهم باید اطلاعات تکمیل کننده اظهارنامه وارد شود که معمولا در شرکت ها توسط حسابدارها تکمیل می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه پر کرده اظهارنامه مالیاتی می توانی از خدمات تیم چرتکه پلاس استفاده نمایید و کاشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی خواهند کرد.
شماره تماس: 09900300026 – 09900300025
ثبت ديدگاه