در ابتدا به تعریف مختصری از مشاور مالیاتی می پردازیم. مشاور مالیاتی به فردی گفته می شود که در زمینه امور مالی و حسابداری مهرات دارد و همچنین شناخت بالایی از حقوق مالیاتی دارد و می تواند مشاوره مالیاتی ارائه دهد. مشاور مالیاتی به عنوان یک حسابدار رسمی یا نماینده مالیاتی می باشد که در ارائه قانون مالیات و برنامه ریزی و مشاوره مالیاتی تخصص دارد. افرادی که مشاوره حقوقی می دهند، علاوه بر داشتن دانش کافی در زمینه مالی و حسابداری مالیاتی، باید اشراف کامل و اطلاعات همه جانبه به قوانین حقوقی مالیاتی داشته باشند و به همین دلیل به مشاوره مالیاتی، وکیل مالیاتی هم گفته می شود.
دو رکن اصلی و اساسی هر کسب و کار، مجموعه و موسسه، مالیات و بیمه هستند که مدیران بسیاری از شرکت ها را به استفاده از خدمات مشاوره بیمه یا مشاوره مالیاتی می کنند. قوانین و مقررات پیچیده و مشکل و فرآیندهای طولانی اداری زیاد و زمان بر باعث شده است که اشخاص و شرکت ها با مشکلات مختلف در این حوزه ها مواجه شوند. شرکت ها به دلیل عدم آگاهی مناسب از قوانین دچار جریمه های سنگین مالیاتی می شوند و عده ای دیگر نیز به دلیل تازه کار بودن اطلاعات کافی در زمینه مالیاتی ندارند و باید از مشاوره مالیاتی در این زمینه راهنمایی بگیرند. همچنین بهتر است برای رهایی از پیچیدگی و گستردگی مالیاتی و اطلاعات ناکافی فرد یا کسب و کار و مجموعه از مالیات از مشاوره مالیاتی استفاده کرد.
اهمیت و وظایف مشاوره مالیاتی
در ابتدا به بخشی از وظایف مشاوره مالیاتی می پردازیم و به آن ها اشاره می کنیم:
- مشاوره در مورد سوددهی سازمان و شرکت به صاحبان و مدیران مجموعه
- حل کردن مشکلات مالی شرکت و یا مجموعه
- تهیه گزارش های مالی شرکت و تنظیم آن و اراده به مدیران
- برری مسائل مالی شرکت و مجموعه و اطمینان حاصل کردن از قانونی بودن آن
- اشراف کامل داشتن به حقوق و قوانین مالیاتی
- در اختیار قرار دادن راه های معافیت مالیاتی به مدیران مجموعه و شرکت
از وظایف مهم دیگر مشاوره مالیاتی این است که به پرونده های مالیاتی شرکت ها رسیدگی کند و مشکلات آن ها را در مراجع قانونی حل کند و همچنین در مشاوره مالیاتی فردی که مشاور است باید در زمان اعلام اظهارنامه مالیاتی، زمانی که اظهارنامه مالیاتی رد شد و رقم دیگری را به عنوان مالیات برای آن مجموعه در نظر گرفتند، از این اظهارنامه مالیاتی دفاع کند. در واقع مشاور مالیاتی که کار مشاوره مالیاتی را انجام می دهد یک وکیل نیست اما می تواند در پرونده های مالیاتی با گرفتن وکالت از طرف شرکت به دفاع از اظهارنامه مالیاتی شرکت بپردازد.
قرارداد مشاوره مالیاتی
در بعضی اوقات مجموعه ها، موسسات و کسب و کارها از مشاوره مالیاتی به صورت مستمر بهره می برند؛ در این صورت قراردادی بین شرکت و مشاور مالیاتی نوشته می شود که در آن مشاور مالیاتی موظف است که هر روز در ساعاتی معین به محل کار خود بیاید و اسناد و پرونده های مالیاتی را بررسی کنند.
همچنین می توان برای حل مشکلات موردی در پرونده های مالیاتی از مشاوره مالیاتی استفاده کرد. در واقع هنگامی که یک مشکل مالیاتی برای شرکت و مجموعه به وجود می آید، آن شرکت تصمیم می گیرد که فردی را به عنوان مشاوره مالیاتی استخدام کند و این مشکل را برطرف نماید. در واقع قراردادی بین مشاور و شرکت بسته می شود که تنها به حل همان مشکل می پردازد و بعد از حل آن مشکل دیگر نیازی به مشاوره مالیاتی نیست.
بیشتر بخوانید: مشاوره حسابداری
در مجموعه خدمات مالی حسابداری چرتکه پلاس، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف از قبیل شرکت های تجاری، کارگاه های صنعتی و تولیدی، شرکت های خدماتی، مؤسسات آموزشی و استارتاپ ها خدمات مالی ارائه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 09900300026 و 09900300025 تماس گرفته تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.
ثبت ديدگاه