مالیات تکلیفی نوعی از مالیات است که وظیفه پرداخت آن به عهده شخصی که باید مالیات را بدهد نیست. به معنای دیگر یک شخص یا مجموعه ای دیگر مالیات تکلیفی را از فرد مشخص شده که چه حقیقی باشد چه حقوقی می گیرد و به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می دهد. به عنوان مثال، مثلا شخصی که در یک اداره مشغول به کار است و مشمول پرداخت مالیات نیز هست، در این مورد کارفرما مالیات تکلیفی را از حقوق کارگر کسر می کند و به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت می کند. به بیان دیگر می توان گفت مالیات تکلیفی به این نحو است که وظیفه یا تعیین کسر کردن و پرداخت آن به عهده پرداخت کننده آن است که آن فرد شخصی به غیر از کسی است که مشمول مالیات شده است.
اگر فردی مثل کارفرما دریافت کننده خدمت باشد پ، مالیات تکلیفی بر عهده او ست و آن را از حقوق کارگرانی که برای کارفرما کار می کنند باید کسر شود و به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند. از طرفی دیگر اگر فردی ارائه دهنده خدمت باشد، باید آگاه باشد که بخشی از درآمدش برای مالیات تکلیفی از طرف کارفرما کسر می شود و به سازمان مالیاتی ارائه داده می شود. در واقع دولت برای جبران و رفع هزینه های خود باعث می شود که برخی ملزم به پرداخت مالیات تکلیفی شوند و از مشمولان قانونی اقدام به گرفتن مالیات کنند. مالیات هایی که گرفته می شود در بخش های مختلف به دولت داده می شود تا با آن در اداره کشور بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند. پس در نتیجه هرگونه پرداختی که به افراد صورت می پذیرد، بر اساس قانون باید یک درصد مشخصی از آن کسر شود و به اداره امور مالیاتی کشور پرداخت شود.
نحوه محاسبه و پرداخت مالیات تکلیفی
محاسبه مالیات تکلیفی به میزان آن به نوع تکلیفی بستگی دارد که قانون گذار برای هر شخص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته است. به همین علت مجموعه های ارائه دهنده خدمات که از طرف سازمان موظف هستند مالیات تکلیفی را دریافت کنند، باید یک تیم حسابداری خبره و حرفه را در کنار خود داشته باشند تا به قوانین و مقررات آگاهی کافی داشته باشند.
از آنجا که اشخاص حقیقی و حقوقی به عنوان واسط پرداخت مالیات تکلیفی هستند و زمان مشخص شده برای آن یک ماه بعد از کسر مالیات تکلیفی از حقوق یا خدمات است، برای پرداخت آن باید به نزدیک ترین حوزه مالیاتی خود مراجعه کنند و فیش مربوطه به مالیات تکلیفی را دریافت کنند. پس از تکمیل فیش می توان برای پرداخت آن اقدام کرد.
بیشتر بخوانید: انواع مالیات شرکت ها
دلایل اهمیت مالیات تکلیفی
در واقع می توان گفت مالیات درآمدی است که دولت برای رفع هزینه های خود از مشمولان واجد شرایط دریافت می کند و مشمولان باید آن را پرداخت کنند. مالیات تکلیفی در کنار دیگر مالیات ها، در واقع قسمتی از هزینه های دولت را در ادره کشور فراهم می کند و به عنوان منبع درآمدی برای دولت محسوب می شود.
مالیات تکلیفی فقط شامل حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان توسط کارفرما نمی شود، بلکه مشمولان مالیات دیگری نیز دارد و شامل افراد دیگری نیز می شود. در واقع هر گونه پرداختی به شخص ثالث، حتی اگر در صورتی که جزء کارگران، پرسنل یا کارمندان مجموعه نباشد، باید درصدی از آن که در قانون مشخص شده است کسر شود و در زمانی که مشخص شده است به نام و نشان و مشخصات فرد دریافت کننده، به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز می شود.
در مجموعه خدمات مالی حسابداری چرتکه پلاس، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف از قبیل شرکت های تجاری، کارگاه های صنعتی و تولیدی، شرکت های خدماتی، مؤسسات آموزشی و استارتاپ ها خدمات مالی ارائه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 09900300026 و 09900300025 تماس گرفته تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.
ثبت ديدگاه