دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی یا پشتیبانی مالیاتی هر کدام از خدماتی هستند که توسط مشاوران مالیاتی ارائه داده می شود. پشتیبانی مالیاتی به مجموعه ای از خدمات مشاوره در حوزه امور مالیاتی است که به شرکت ها و موسسات ارائه می شود تا از قوانین مالیاتی و صدماتی که ناآگاهی از آن ها می توانند به کسب و کار وارد کند، در امان باشند. در زمینه پشتیبانی مالیاتی، مشاوران مالی کمک می کنند که کسب و کارها کمترین میزان از هزینه های مالیاتی را پرداخت کنند. البته کاهش هزینه های مالیاتی در چهارچوب قانون انجام می گیرد.

درباره دادرسی مالیاتی به بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی ارتباط پیدا می کند. در سال های اخیر برای مودیان مالیاتی به جهت پرداخت مالیات سیستم خود اظهاری تعبیه شده است؛ خود صاحبان کسب و کار بر طبق محاسبان انجام شده، میزان مالیات پرداختی خود را اظهار کنند. در خیلی از موارد مالیات مشخص شده به واسطه کارشناسان امور مالیاتی رد می شود و مبلغ مالیات دیگری به جای آن معین می شود. این در حالی است که امکان دارد مبلغی که به عنوان مالیات جایگزین پرداخت شود، بسیار بالا بوده و هزینه های زیادی به صاحبان کسب و کار و مشاغل وارد کند. در این شرایط صاحبان کسب و کار و مشاغل باید از اظهارنامه ای که ارسال کرده اند، دفاع کنند. که به پرداخت هزینه های اضافی دچار نشوند. پس از آن که برگ تشخیص مالیات به مودی ابلاغ شد، فرآیند دادرسی مالیاتی با اعتراض به آن آغاز می شود.

در مجموعه خدمات مالی حسابداری چرتکه پلاس، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف از قبیل شرکت های تجاری، کارگاه های صنعتی و تولیدی، شرکت های خدماتی، مؤسسات آموزشی و استارتاپ ها خدمات مالی ارائه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 09900300026 و 09900300025 تماس گرفته تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

روند اجرای دادرسی مالیاتی و زمان اجرای دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی

در زمانی که مودی رقم معین شده توسط کارشناس سازمان امور مالیاتی را قبول نکند، باید طی یک روند قانونی به رقم اعلام شده به سازمان امور مالیاتی اعتراض کند که در این صورت اولین مرحله برای دادرسی مالیاتی توسط مودی انجام شده است. در واقع بر طرف کردن هر نوع ناسازگاری و مخالفت بین مودی مالیاتی و سازمان امور مالیاتی با استفاده از دادرسی مالیاتی عملی می شود. از دیگر مواردی که ممکن است تفاوت نظر ایجاد کند، علاوه بر مقدار مبلغ مالیات، نحوه پرداخت مالیات هم می باشد.

اجرای دادرسی مالیاتی پروسه ای طولانی و زمان بر خواهد بود و از مراحل متفاوتی تشکیل شده است. اجرای دقیق و اصولی هر کدام از این مراحل، مودی را در رسیدن به نتیجه مورد نظر کمک و راهنمایی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: مالیات کارت بازرگانی

نکات با اهمیت دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی

  • ابلاغ قانونی در حکم اعتراض است یعنی مودی برای اعتراض به برگ تشخیص صادر و محدودیت زمانی ندارد حتی اگر چند سال بعد باشد .
  • زمانی که به برگ قطعی مالیاتی صادره معترض باشیم، این اعتراض فقط قابل طرح و رسیدگی در هیات ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم خواهد بود. یعنی زمانی که برگ قطعی مالیاتی صادر می شود اعتراض به آن فقط در هیات 251 مکرر قابل طرح و رسیدگی خواهد بود.
  • شورای عالی مالیاتی نمی تواند مالیات را تعدیل کند و فقط می تواند از نظر شکلی رسیدگی کند. برای مثال اشکال در تاریخ ابلاغ و همانند آن.
  • دیوان عدالت اداری می تواند حکم هیات های بدوی و یا تجدید نظر و یا حکم هیات 251 مکرر را باطل نماید و نمی تواند مالیات را تعدیل و یا تغییر دهد و همچنین می تواند بعد از ابطال حکم، پرونده را مجدد به منظور رسیدگی به سازمان مالیاتی ارائه دهد.
  • هیات 251 مکرر مرکب از سه نفر هستند که توسط وزیر اقتصاد تعیین می شوند.
  • هیات ماده 216 مالیات های مستقیم زمانی تشکیل می شود که پرونده مودی به اداره وصول و اجرا سازمان امور مالیاتی فرستاده شده باشد.