حسابداری مدیریت

یک سازمان و یک مجموعه برای حساب کردن سود و زیان و وضعیت کلی مجموعه خود از حسابداری مدیریت کمک می گیرد. در واقع حسابداری عامل اصلی انجام امور مالی آن موسسه و یا مجموعه می باشد. مجموعه ها و شرکت ها می توانند چگونگی عملکرد خود را از طریق اطلاعات حسابداری بسنجند و همچنین موسسات و مجموعه ها با یک واحد حسابداری مجرب و کار بلد می توانند به طور اصولی و حساب شده در جهت رسیدن به اهداف مجموعه که معین شده است، حرکت کنند. می توان گفت از مهم ترین بخش های حسابداری که برای شرکت ها و مجموعه های بزرگ اهمیت فراوان دارد، حسابداری مدیریت می باشد که با دیگر بخش های حسابداری تفاوت های بسیار و مهمی دارند که در این جا به آن می پردازیم.

حسابداری مدیریت شاخه ای از حسابداری است که می توان با آن برای بهبود عملکرد مجموعه و سازمان، راه ها و امور عملی ای را ارائه داد. از مهم ترین تفاوت حسابداری مدیریت با انواع دیگر حسابداری این است که در آینده محور بودن آن است؛ یعنی حسابداران دیگر اسناد و مدارک مالی شرکت ها را بررسی و ثبت می کنند و برای این امور تلاش می کنند ولی حسابداری مدیریت از اسناد و داده ها و اطلاعات مالی شرکت ها برای اهداف آینده شرکت بهره می برند.

در مجموعه خدمات مالی حسابداری چرتکه پلاس، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف از قبیل شرکت های تجاری، کارگاه های صنعتی و تولیدی، شرکت های خدماتی، مؤسسات آموزشی و استارتاپ ها خدمات مالی ارائه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرکت حسابداری می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

وظایف حسابداری مدیریت

در ابتدا بخشی از حوزه کاری حسابداری مدیریت را که به بخش هایی تقسیم می شود به طور مختصر توضیح می دهیم.

  • مدیریت راهبردی: می توان گفت حسابداری مدیریت در تهیه و بررسی استراتژی و راهبرد سازمان و مجموعه اهمیت دارد و به همین علت به عنوان شریک راهبردی در نظر گرفته می شود.
  • مدیریت عملکرد: مدیریت تصمیمات در حیطه عملکرد و در نتیجه آن آغاز یک دید ویژه به سازمان و مجموعه از وظایف مهم حسابداری مدیریت می باشد.
  • مدیریت ریسک: یکی دیگر از مسئولیت های حسابداری مدیریت، مشارکت در شناسایی، اندازه گیری، مدیریت و گزارش ریسک هایی است که در رسیدن به چشم انداز معین شده شرکت وجود دارد البته که مدیریت ریسک در صورت مشاهده و شناسایی آن ریسک امکان پذیر است.

در واقع در شرکت های کوچک و متوسط، تمام امور مرتبط با حسابداری مثل ثبت اسناد مالی شرکت، محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان، ثبت در آمد ها و هزینه ها و تهیه صورت های مالی مثل صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان های نقدی و اظهارنامه مالیاتی بر عهده فردی است که تحت عنوان حسابداری مدیریت مشغول به کار می باشد اما در شرکت های بزرگ مقداری تفاوت دارد؛ یعنی وظایف گفته شده بر عهده واحد حسابداری است و حسابداری مدیریت مسئول نظارت بر کار واحد حسابداری می باشد.

همچنین از دیگر وظایف آن، تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده های دریافت شده از واحد حسابداری، پیش بینی بودجه لازم برای اجرایی کردن برنامه ها، اندازه گیری عملکرد شرکت و در نتیجه تصمیم گیری عملیاتی می باشد.

بیشتر بخوانید: انواع حسابرس

کاربرد حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت کاربردهای  فراوانی دارد و امروزه این رشته روز به روز گسترده تر و متنوع تر می شود و در بسیاری از واحد ها اقتصادی و کسب و کارهای متوسط و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. در اینجا به طور مختصر مهمترین کاربردهای حسابداری مدیریت را شرح می دهیم:

  • مدیریت استراتژیک بحران های احتمالی
  • شناسایی مشکلات مرتبط با کسب و کار
  • برنامه ریزی دقیق و درست
  • کمک به مدیران در تصمیم گیری شایسته و درست
  • پیش بینی و سودآوری

شماره تماس: 09900300026 – 09900300025