حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی که نام دیکر آن بهای تمام شده نیز هست، یکی از انواع حسابداری می باشد که وظیفه آن به طور کلی محاسبه و برآورد بهای تمام شده محصولات تولید شده توسط شرکت مدنظر می باشد. نکته اصلی در حسابداری این است که مدیریت هزینه ها وکاهش آن تا یک درجه مشخص و قابل قبول و با هدف افزایش سود شرکت می باشد.

در واقع حسابداری صنعتی بخشی از حسابداری است که با برآورد هزینه محصول سر و کار دارد. این کار، بعنی برآورد هزینه تولید شده شرکت باعث می شود اطلاعات مورد نیاز برای تهیه صورت های مالی و قیمت های تمام شده کالاهای موجود و قیمت تمام شده کالاهای فروش رفته، به طور دقیق مدیریت شود. از حسابداری صنعتی جهت کاهش هزینه ها و همینطور کنترل موجودی و تصمیم گیری دقیق در نحوه قیمت گذاری برای ارزیابی به منظور ساختن کالا ها در تولید در شرکت ها استفاده می شود. از طرفی می توان گفت حسابداری صنعتی که قبلا گفتیم نام دیگر آن حسابداری بهای تمام شده است، یکی از سخت ترین و حساس ترین شاخه های حسابداری است که به بخش های تنظیم بودجه، تعیین هزینه استاندارد و مسائل دیگر مربوط می شود.

وظایف حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی

در حسابداری صنعتی، وظایف معین و تعیین شده ای برای بخش حسابداری تعریف شده است. به خاطر وجود تفاوت در فعالیت ها و جریان های مالی کسب و کار ها و شرکت های مختلف، نیاز هر مجموعه و کسب و کار از حسابداری صنعتی دارای تفاوت هایی است و برای این که تمام این مجموعه ها بتوانند از خدمات حسابداری صنعتی استفاده کنند، اصول و وظایفی تعریف شده است که به آن می پردازیم.

  • تشخیص و پیدا کردن صحیح هزینه های عملیاتی و جمع آوری و مشخص کردن سهم این هزینه ها
  • با این که برای محاسبه بهای تمام شده الگو های متفاوتی وجود دارد، حسابداری صنعتی باید الگوی مناسب برای کسب و کار را پیدا کند و از آن استفاده کند.
  • باید هزینه های قبل از برآورد صحیح از میزان درست هزینه ها را به خوبی پش بینی کند و هدفش مشاوره به مدیریت برای تصمیم گیری بهتر باشد.
  • میان هزینه های پیش بینی شده و هزینه های واقعی با هدف فهم و آگاهی درست از جریان هزینه ها و پیش بینی های دقیق در آینده، تحلیل انحراف و اختلاف احتمالی را بیابد.
  • تشخیص مدل کار آمد تسهیم و تخصیص هزینه ها با توجه به فرآیند ها و فعالیت های تعریف شده در کسب و کار و به کارگیری آن مدل
  • بهره گیری از مناسب ترین روش قیمت گذاری کالا برای محصولات شرکت
  • به مدیریت کمک کند تا انتخاب بهینه تری برای راه حل شرایط موجود بگیرد.
  • حسابداری صنعتی باید هزینه های موجود در شرکت را کنترل کند و همچنین این هزینه ها را تا سطح معقولی کاهش دهد.
  • به مدیریت کمک کند که برنامه ریزی بهینه برای حرکت به سمت اهداف مشخص شده با توجه به اطلاعات جمع آوری شده داشته باشد.
  • کمک به مدیریت برای نظارت دقیق و موثر بر فعالیت های شرکت با ارائه آمار ها و گزارش های لازم

بیشتر بخوانید: حسابداری دولتی

نکات مهم حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی

از اصلی ترین هدف های حسابداری صنعتی تفکیک درآمد، هزینه ها و محاسبات سود و زیان ناشی از آن ها است. حسابداری صنعتی به سوی کاهش هزینه ها به تحلیل عناصر تشکیل دهنده یک محصول می پردازد و مشخصات و داده های دقیق و کاملی از هزینه های هر بخش از تولید یک محصول به طور معین تعیین می کنند. پس در صورتی که کالایی هنوز در خط تولید قرار نگرفته باشد، قسمت های آنالیز خط تولید، مقایسه روند فعالیت و تمامی محاسبات حسابداری آن در قسمت های مختلف قابل محاسبه است. در نتیجه امکان گزارش گیری سود و زیان را به تفکیک هر محصول آماده می کند که بر استراتژی تولید، نحوه برنامه ریزی و سیاست گذاری شرکت  تاثیر گذار خواهد بود.

در مجموعه خدمات مالی حسابداری چرتکه پلاس، گروهی از فارغ التحصیلان برجسته کشور با بیش از 15 سال سابقه مفید در شرکت های معتبر گرد هم آمدند تا با بهره گیری از دانش و تجربه خود به شرکت ها و مؤسسات مختلف از قبیل شرکت های تجاری، کارگاه های صنعتی و تولیدی، شرکت های خدماتی، مؤسسات آموزشی و استارتاپ ها خدمات مالی ارائه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرکت حسابداری می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

شماره تماس: 09900300026 – 09900300025